Etter skoletid

Etter Skoletid, et populært tiltak på Herøya!

Etter Skoletid er et populær dagaktivitet i Herøya Misjonskirke. Hver onsdag kl 14.00 kommer ca 70 barn til Misjonskirken når Klevstrand skole er slutt for dagen.

Fra klokka to kommer de første og i løpet av den neste halv timen fylles kafeen i Misjonskirken med mange glade og sultne barn. Garderoben er så full av klær, sko og skolesekker at en nesten ikke kommer frem.

Køen foran kafeluka blir fort lang og salget av ferske, varme kanelboller, vafler, pizza og nudler smaker godt. Rundt småbordene går praten livlig og høylytt for seg når mat og dagens siste begivenheter diskuteres friskt.

Når maten er unnagjort går flere skolebarn inn til leksetid bak i kirkesalen hvor flere bord står klare. To til tre pensjonerte lærere hjelper barna på Etter Skoletid. Barna er kjempefornøyd med litt voksenhjelp når de står fast og ikke klarer leksene.

Midt i Etter Skoletid er det konkurranse tid. Ca 10 almenne spørsmål, en bibelhistorie med 3 påfølgende spørsmål og premietdeling for hvert klassetrinn er populært. Etter konkurransen er det tid for spill og lek. I andre etasje står biljardbordet og airhockey bordet og flere spill og venter på barna. I kafeen rigges dansematte til med full musikk og bevegelser fra kjappe bein. I bingen over veien fra Misjonskirken er det brentball og fotball som er tingen. Latteren sitter løst og barna synes at tiden går alt for fort når klokka er tre og Etter Skoletid er ferdig for denne gang.

Bodil eller Gordon Kleppe er hovedledere. Med seg har de volontører fra EVS, Wenche Stormoen Larsen, Inga Birgitte Magnusse og Bjørn Løberg, de to sistnevnte som lærerhjelp. Malmfrid Lauritzen, nylig pensjonert lærer på Klevstrand skole kommer også innom en gang iblant.

Har du lyst å være med å hjelpe så er det bare å ta kontakt.
Vi trenger flere støttespillere hver onsdag fra 14.00 - 16.30.

Hvem kan komme:
Skolebarn i 4.-7. klasse er vårt hovedfokus. Elever fra ungdomsskolen er også velkommen.

Pris:
Etter Skoletid koster ingenting, men kontingent på kr 100,- i skoleåret er nødvendig for oss for å få støtte til å drive tilbudet. Barna må ha med penger til kafe.

Viktige oppstarts- og avslutningsdatoer:
Vi starter opp etter ferien normalt uken etter skolestart og avslutter normalt første eller andre onsdag i juni.

Velkommen til Etter Skoletid!

Etter Skoletid treffer du blant andre...

Gordon Kleppe

Hovedleder