Etter skoletid – overnatting

På Etter Skoletid har vi overnattingsdøgn hvert semester. På høsten ligger vi ute under åpen himmel og på vinteren ligger vi i Misjonskirken.

Overnattingsdøgn i Misjonskirken!
En lørdag til søndag er det et spennende og innholdsrikt døgn for Etter Skoletid i Herøya Misjonskirke. Vi møtes på lørdagen kl 17.00 og holder det gående med spennende opplegg utover kvelden frem til søndag formiddag. Det blir massevis av lek og moro, “grand prix” (da er det bare å forberede seg), konkurranser, nattkino, mat og andre ulike aktiviteter. Det er alltid fullt kjør og lite søvn i en slik helg! Prisen for døgnet er ca kr 75,- pr person. Inkludert i prisen er et måltid mat lørdag kveld og frokost søndag morgen. Brus og godteri kan kjøpes i kafeen som vanlig. Helgen avsluttes med et familiemøte i Misjonskirken kl 11.00 hvor barna deltar og familiene er invitert.

Overnattingstur ute i det fri!
Det er alltid gøy på tur. Ungene stortrives og de voksne med, men det er alltid spennende med hva slags vær vi på på disse høstturene.  Vi reiser til Lensmannssetra hvor vi spaserer noen hundre meter fra parkeringsplassen til Setra og skogsplassen hvor overnattingen skjer. Leiren skal lages av barna som blir delt oppi mindre grupper. Hver gruppe får utdelt en rull med tau og en stor presenning. De skal selv lage deres egen gapahuk. Med lederes hjelp får vi opp ca 10 gapahuger. Etter at nistepakken blir fortært er det innsamling av ved til bål senere på kvelden. Leken går alltid lystig for seg i skumringen før bålet blir tent og pølsene kommer på spiddene de har laget. Politi og røver er alltid populært i mørket. Kun med lommelykt til hjelp må lederne finne alle “røverne” som har gjemt seg i skogen rundt leirplassen. Da blir alltid sent før barna faller til ro og sover i sine soveposer. Lite søvn til tross, når bålet blir tent på morgenen og restene av nisten eller pølsene ble spist er humøret på topp igjen og leken i full gang. Mange av deltakerne har ikke lyst til å dra hjem når turen nærmer seg en slutt og det ryddes for hjemreise, men det lover alltid godt for neste tur. Det er bare å begynne å glede seg…